Memòria d’ activitats II Setmana de l’ Alimentació

MEMÒRIA D’ACTIVITATS

II Semana de la Alimentación

Valencia, 27-31 Marzo 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

logoadinu

Dilluns 27

 

La II Setmana de l’Alimentació s’inaugurà el dilluns 27 de març de la ma de llma. Na Rosa Marín Sáez, Degana de la Facultat de Farmàcia, i per Na Sabina Escortell Mut, Presidenta de l’Associació de Dietistes i Nutricionistes Universitaris (ADINU). A partir d’aquest moment eren els ponents els que disposaven del torn per a presentar la ponència, així doncs “Dieta Mediterrana” i “Nutrición sin fronteras” va ser presentada pel Dr. Lluís Serra Majem, Catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Pública. Departament de Ciències Clíniques. Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. President de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitaria. Aquesta xerrada va atraure molt l’atenció del públic, fet que se pugué comprovar en el nombre d’assistents. El públic, molt divers, representat pels estudiants de la Diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica, altres estudiats universitaris, estudiants de Formació Profesional de l’Institut públic Maria Motseny, estudiants de Formació Professional de l’Institut privat Escola Professional Xavier, tots aquests com alumnes, i el professorat en representació del Comité Cientific de la II Setmana de l’Alimentació. També cal destacar la presencia de la Consellera d’Educació, Adela Pérez García i del Conseller de Sanitat, Manuel Lozano Relaño tots dos de l’Ajuntament de Burjassot com a col.laboradors en aquesta setmana. Tots aquests com a receptors de la xerrada amenitzada pel Dr. Lluís Serra representaven un gran número de persones, entre 350-400.

 

Pel que fa als mitjans de comunicació estigueren presents:

-La Gaceta Universitaria: entrevistà a la presidenta de l’Associació de Dietistes i Nutricionistes Universitaris, Na Sabina Escortell Mut.

– Valencia 7

– ADN: entrevistà al Dr. Lluís Serra Majem, al Dr. José Miguel Soriano, president del Comité Cientific de la II Setmana i a En Luís Pérez García, president de l’ONG “Defensanimal.org”

– Canal 9: entrevistà a llma. Na Rosa Marín Sáez, Degana de la Facultat de Farmàcia, i a Na Sabina Escortell Mut.

– Radio 9: entrevistà a Na Sabina Escortell Mut.

– Mètode: estrevistà al Dr. Lluís Serra Majem.

 

Finalment la xerrada acabà amb el torn de preguntes. Hi hagué una participació mitjana per part dels oients.

 

El dinar amb el Dr. Serra Majem, el Dr. Jose María Martin Moreno, Dr. Jose Miguel Soriano, Na Sabina Escortell Mut, Na Mª Cruz Martinez i Na Gloria Domènech donà per tancat el primer dia de la II Setmana de l’Alimentació.

 

 

Dimarts 28

“La ciencia en la mesa: una introducción a la gastronomía molecular” de la ma del Dr. Fernando Sapiña Navarro. Professor del Departament de Química Inorgànica. Investigador de l’Institut de Ciència dels Materials. Universitat de València. El nom d’aquesta ponència despertà la curiositat dels estudiants atraguent-los un dia més al saló d’actes de la Facultat. El nombre d’assistens estigué al voltant de 350-400 persones i a més no sols estaven presents els estudiants de la Diplomatura en Nutrició Humana i Dietética sinó altres estudiants d’altres disciplines com els de Ciència i Tecnologia dels alimets, els estudiants de farmàcia, estudiants de químiques entre d’altres. L’alumnat de l’Istitut de Formació Professional tant del públic com del privat una altra vegada feren acte de presència, al igual que el Comité Científic de la II Setmana de l’Alimentació.

 

Els mitjans de comunicació estigueren presents, però aquesta vegada foren menys:

Prensa de la Universitat de València

Radio 9

 

Amb el torn de preguntes va concloure la xerrada d’aquest dia. No hi agueren preguntes, però la ponència tingué un gran èxit.

 

Per finalitzar el segon dia de la II Setmana de l’Alimentació anaren a dinar el Dr. Fernando Sapiña Navarro, el Dr. Jose Miguel Soriano i part de gent del Comité Organitzador de la setmana.

 

 

 

 

 

Dimecres 29

“Dieta y estilos de vida saludables: Fundaments” pel Dr. José María Martín Moreno. Catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciència de l’Alimentcaió, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València. Adviser, WHO – Regional Office for Europe, Copenhagen. El interés dels estudiants per portar endavant una dieta i uns estils de vida saludables va fer que es reuniren al voltant de 350-400 estudiants en el saló d’actes de la Facultat. Pel que fa al tipus d’estudiant present en l’aula és el mateix que estigué present en els dies anteriors, ens referim a: estudiants de la Diplomatura en Nutrició Humana i Dietética, altres estudiants d’altres disciplines, alumnes de l’Institut de Formació Professional tant del públic com del privat, el professorat del Comité Cientific de la II Setmana de l’Alimentació i altres professors de la Facultat.

 

Aquest dia no estigueren presents els mitjans de comunicació. Tampoc hi hagué dinar perquè el Dr. José María Martín Moreno va decidir vindre dilluns en lloc de dimecres.

Respecte al torn de preguntes ens va servir per a aclarir una serie de dubtes que presentaven els assistents.

 

 

 

 

Dijous 30

 

Catalina Picó Segura, Secretaria del Departament de Biologia Fundamental y Ciencies de la Salut (des de 1998). És membre de la Junta Directiva (des de 1996) i tresorera (des de 1999) de la Sociedad Española para el Estudio de la Obesidad (SEEDO); membre de la Sociedad Española de Nutrición Básica y Aplicada (SENBA) (des de 1993) i de l’European Association for the Study of Obesity (EASO) (des de 1996). Vicepresidenta del Comité Organizador del III Congreso Nacional de la SENBA (febrero de 2001) i del Comité Organizador del V Congreso Nacional de la SEEDO (novembre de 2001). Membre del Comité d’Experts de la revista "Doyma Newsletter Obesidad" (des de 1997) i membre del Comité Editorial de la revista "Formación continuada en nutrición y obesidad" (des de 1997), ens presentà “Nutrigenómica y obesitat”.

Un dias més els estudiants es reuniren per a coneixer amb més detalls aquest tema, molt recent en el camp de la dietètica i la nutrició atragué a uns 350-400 estudiants, tant de la propia facultat com d’altres facultats, sense oblidar la presencia de l’alumnat de l’Institut de Formació Professional, públic i privat; la presencia dels professors del Comité Cientific i altres professors de la facultat.

 

La prensa estigué present per tal d’entrevistar a la Dr. Catalina Picó.

 

Per finalitzar el quart dia de la II Setmana de l’Alimentació anaren a dinar la Dr. Catalina Picó, el Dr. José Miguel Soriano, llma. Na Rosa Marín Sáez, Jordi Mañes i part de gent del Comité Organitzador de la Setmana.

 

 

 

 

 

 

 

Divendres 31

 

Aquest dia se cel.lebraren dues ponèncias, la primera “Dieta vegana: una alimentación ética y sana, sin uso de animales”, per En Luís Pérez García, Llicenciat en Econòmiques. President de l’ONG “defensanimal.org”. La segona ponència amenitzada per En Julio Basalto Marset, Diplomat en Nutrició Humana i Dietètica. Les dues xerrades reuniren a tots el interesats en el tema al saló d’actes, així doncs el nombre d’assistens sigué elevat. També cal destacar la elevada participació per part dels estudiants en el moment de torn de preguntes. Finalment Na Sabina Escortell Mut i llma. Na Rosa Marín Sáez posaren punt i final a la II Setmana de l’Alimentació, la qual presentà un gran èxit.

 

Respecte a la presencia dels mitjans de comunicació: aquest dia no hi estigueren presents.

 

El dinar amb, En Luís Pérez García, En Julio Basalto Marset, Dr. Jose Miguel Soriano, Na Sabina Escortell Mut, Na Mª Cruz Martinez, Na Gloria Domènech, En Manuel Lucena i Na Rosa Gilabert donà per finalitazada la II Setmana de l’Alimentació.

image023.jpg

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: